Accessoires en toebehoren

Accessoires en toebehoren
Deze accessoires en toebehoren zorgen voor extra comfort en een eenvoudige bediening van uw ventilatiesysteem.

Designroosters voor afvoer

Deze designroosters (dikte 11mm) zijn ontwikkeld voor in- of opbouw in het plafond (of muur), voor zowel een pleister-, gipskarton- of MDF-ondergrond. Deze roosters zijn standaard in RAL 9010 mat (wit) maar kunnen perfect overschilderd worden. U heeft de keuze uit 6 verschillende designs, om een optimale combinatie met iedere woonstijl mogelijk te maken. De roosters zijn verkrijgbaar met aansluiting in diameter 80 tot 125 mm, afhankelijk van het gekozen kanaalnetwerk.


Deco Artist Aqua Diagonal Square Puro

Touchdisplay

voor Systeem C evo, Systeem E & Systeem C+ RenoC+ube

Een unieke draadloze bediening met kleurenscherm geeft u, op elk moment van de dag, informatie over het binnenklimaat in de woning en toont hoe het ventilatiesysteem de kwaliteit van de binnenlucht verbetert.

Meting binnenluchtkwaliteit
De aanwezigheid van mensen, computers, printers en andere apparaten leidt tot binnenluchtverontreiniging, dat zich o.a. uit in te hoge ppm (parts per million) koolstofdioxidewaarden. Het koolstofdioxideniveau geldt als erkende parameter voor de binnenluchtkwaliteit en is vaak de onverwachte oorzaak van veel gezondheidsklachten.

07:00 


HDC-Mode
 een programma dat u meer comfort biedt in periodes buiten het stook- seizoen.

09:50 


Emptyhouse Mode
beschermt uw woning optimaal wanneer u niet thuis bent en ook niet verwarmt.

18:30


KitchenMode
zorgt ervoor, dat het ventilatiesysteem met verhoogde capaciteit de vervuilde lucht in de keuken kan afvoeren.

19:30 


Ecomode
ventileren met een minimum aan energieverlies in het stookseizoen.

20:30 


BoostMode
zorgt voor maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal (bijv. bij bezoek).

23:00 


Nightmode
zorgt voor een optimale ventilatie tijdens de nacht.

 Menu warmteproductie bij E+ndura hybride systeem - Systeem E

De verwarmingsmode, temperatuur en de beschikbare voorraad van het Sanitair Warm Water boilervat
wordt weergegeven in het menu ‘warmteproductie’. 


Menu warmteproductie

RENSON® ventilation geïntegreerd in Qbus Building intelligence Systeem

Door de integratiemodule in de Healthbox® II te monteren, wordt de volledige integratie met de Qbus sturing bekomen.

4 standenknop (standaard) Systeem C evo

Standaard wordt een knop met bedrading geleverd die feedback geeft over de status van de ventilatie-unit via blauwe LED’s. Deze vierstandenschakelaar laat ons toe te selecteren uit 4 programma’s:

ECO-MODE

ventileren met een minimum aan energieverlies in het stookseizoen.

HDC-MODE

een programma dat ventileert volgens de eisen van de wetgeving NBN D50-001.

boost MODE

  • een tijdelijk programma dat zorgt voor maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal. (bv. bij bezoek).
  • een tijdelijk programma dat zorgt voor het weg ventileren van hitte tijdens koele zomernachten (nightcooling).

night-MODE

een programma dat zorgt voor een optimale ventilatie tijdens de nacht.

 

Motorloze dampkap - Odormatic®

De Odormatic® motorloze dampkap kan gekoppeld worden op de RENSON® Healthbox®, RenoC+ube® en E+ndura®. Het geïntegreerd luchtgordijn creëert een luchtbel rond uw kookplaat en voorkomt dat geuren en dampen zich in de keuken kunnen verspreiden. Dankzij deze beperkte en gereduceerde zone van ”vervuiling” kunnen de kookdampen met een beperkt debiet efficiënt afgezogen worden. Wanneer de dampkap niet actief is, dient deze nog altijd als extractiepunt voor de basisventilatie in uw keuken.

  • stille werking
  • beperkt debiet
  • esthetisch
  • weinig warmteverlies
  • onzichtbaar ventileren via de dampkap

Easyflex® luchtkanalen

Het dubbelwandige luchtkanaal is uitgerust met antistatische en antibacteriële additieven in de gladde binnenwand. Dit voorkomt ophoping van stof en verhindert het uitbreken van bacteriehaarden. De beperkte hoogte van het Easyflex® namelijk 64 mm luchtkanaal zorgt ervoor dat de kanalen makkelijk in de chape, in het beton of in valse muren/plafonds kan worden ingewerkt.

Luchtdicht

Het unieke koppelingssysteem zorgt voor een quasi perfecte luchtdichtheid. Het koppelstuk met geïntegreerde rubberdichtingen wordt in de flexibele leiding geschoven en afgeklemd met een snelsluiting om een luchtdicht geheel te bekomen. De snelsluiting kan verankerd worden in de grond zodat het geheel zeker niet kan verschuiven.

Debietsgarantie

Bij het ontwerp van de Easyflex® flexibele luchtkanalen werd bewust voor een grotere diameter gekozen. Dit laat toe om een grote luchtdebiet te transporteren (57 m3/h) aan lagere luchtsnelheden (2,5 m/s). Deze dimensionering gecombineerd met een uitstekende luchtdichtheid zorgt ervoor dat het beoogde debiet in elke ruimte zeker gehaald wordt (mits de plaatsingsvoorschriften gerespecteerd worden).

Akoestisch comfort

Een unieke draadloze bediening met kleurenscherm geeft u, op elk moment van de dag, informatie over het binnenklimaat in de woning en toont hoe het ventilatiesysteem de kwaliteit van de binnenlucht verbetert.

Optionele fijn stof- en pollenfilter- Pollux®

Woont u in een sterk fijnstof - belaste omgeving (zoals de nabijheid van een autosnelweg of industriegebied), of hebt u last van hooikoorts (veroorzaakt door pollen), dan verzekert een Pollux® in uw RENSON® ventilatierooster toch de toevoer van verse lucht.

De Pollux® kan geïnstalleerd worden in deze RENSON® ventilatieroosters:

Invisivent® EVO-gamma
AR60 / THK60 / AR75
Sonovent® (Compact / I / D)

Ventilatielucht afvoeren via het dak met de design dakdoorvoer

De dakdoorvoer wordt gekenmerkt door zijn technische superioriteit en esthetische vormgeving. Zijn unieke vormgeving garandeert een uiterst lage luchtweerstand wat de werking van het ventilatiesysteem ten goede komt. Bovendien oogt het geheel heel mooi en past de dakdoorvoer zowel op moderne als klassieke dakpannen, alsook op leien daken.

Er werd bewust gekozen om lood vervangend materiaal te gebruiken om de dakdoorvoer in te bouwen. De universele dakpan waarop de dakdoorvoer gemonteerd wordt bestaat uit hoogwaardig polypropyleen. De RENSON dakdoorvoer werd speciaal ontwikkeld om een correcte werking van de RENSON ventilatiesystemen te garanderen.

Download de brochure